udhetari-dhe-drita-e-henes (1)

Szerb Antal – Udhetari dhe drita e henes

€15.00

Il viaggiatore e il chiaro di luna
9789928449993 
Publisher: Aleph
Publication Year: 2019
Number of Pages: 278
Categoria: .

Descrizione prodotto

Dhoma ndodhej në skajin më të largët të atij qyteti dhe poshtë dritares shpalosej faqja e shkëmbit që zbriste thikë për dyqind metra. Pranë dritares, për ndonjë arsye të pakuptueshme, ishte një derë xhami e hapur në mur. Me gjasa në të kaluarën ajo të nxirrte në ballkon, por ai ballkon ishte shembur shekuj më parë ose ishte rrëzuar nga mospërkujdesja, dhe tani kishte mbetur veç dera që shikonte drejt zbrazëtisë, në dyqind metra lartësi. Për dikë që kishte ndër mend të vetëvritej dhoma do të ishte padyshim fatale sepse ishte e pamundur t’i bëje ballë joshjes së derës. Përveç këtyre veçantive, në murin e paanë ishte varur veç një faqe reviste e ilustruar që paraqiste një grua jashtëzakonisht të shëmtuar, veshur sipas modës së ?llimshekullit të XX, me një pistoletë në dorë.‘Antal Szerb i përket mjeshtrave romancierë të shek. XX’- Paul Bailey‘Një roman i madh, një roman ?akërues’- George Szirtes

Negli anni Trenta una coppia di Budapest parte in luna di miele per l’Italia. I due nascondono irrequietezza sotto un’apparenza borghese. Ma l’incontro con un’Italia oscura e magica spezza il loro razionale equilibrio. Lui inizia un viaggio mistico e allucinato, prima alla ricerca di un amico d’infanzia diventato monaco in un’Umbria oscura e arcaica; poi in una Roma sensuale dove morte ed erotismo s’incontrano. 
Lei parte per Parigi a meditare su un matrimonio fallito, ma anche a verificare nel tourbillon d’incontri galanti e pericolosi la saldezza della sua vocazione borghese.
La luna di miele si trasforma in un doppio viaggio spirituale, una ricerca sul significato della vita e della morte scritta con elegante levità.