gjume-te-embel-femije-nga-e-gjithe-bota

Gjume te embel femije nga e gjithe bota

€22.00

ISBN: 9789928287861
Publisher: Aeditions
Publication Year: 2020
Number of Pages: 1100

Categoria: .

Descrizione prodotto

“Do të më tregosh një përrallë?“
Këto fjalë thonë fëmijët anembanë botës, kur vjen koha e gjumit. Nuk ka rëndësi
se në cilin vend jetojnë, as nëse përrallat që dinë dhe zakonisht dëgjojnë, janë
plot zana apo princesha, zebra apo gjirafa. Kjo ndodh sepse përfytyrimi i fëmijës
mund të kapërcejë lehtësisht çdo kufi, çdo mur dhe çdo ndryshim mes kulturave
dhe racave, pasi kërkon vetëm më të rëndësishmen, atë që është thelbësore
te përralla: magjinë!
Ky libër përmban përralla nga e gjithë bota, mes tyre edhe një shqiptare. Këto janë rrëfenja tipike për folklorin e traditave të largëta mes tyre, por që përmbajnë të njëjtën magji. Këto rrëfenja janë të shkurtra, të këndshme dhe plot aventura. Me to fëmijët do të udhëtojnë në të gjithë botën dhe do të njohin personazhe të paharrueshme.
Këto janë kallëzime të përkryera për të nanuritur
fëmijët në gjumë, duke u dhuruar ëndrrat
e ëmbla që meritojnë, natë pas nate.”