kanali-musolini-vellimi-ii

Pennacchi Antonio – Canale Mussolini. Parte seconda

€20.00

Ditura
9789928217578

Esaurito

Categoria: .

Descrizione prodotto

Në qoftë se në vëllimin e parë të Kanali Musolini autori synonte për të na zbuluar një kapitull të historisë italiane në shumë mënyra, në këtë pjesë të dytë ai është i përkushtuar për të mbajtur gjallë kujtimin e procesit të vështirë të ndërtimit të Italisë demokratike dhe republikane. Pjesa e dytë është një roman i madh koral dhe polifonik, një vepër letrare e bukurisë verbuese, i alternuar me tonin epike, me ato elegji, që na jep në mënyrë të qartë, vetëdijshëm për atë që ne jemi, të mirën dhe të keqen që ne kemi pasur