te-numerosh-yjet

Lowry Lois – Te numerosh yiet

€11.00

Conta le stelle
9789928116901
Publisher: Botart
Publication Year: 2015
Number of Pages: 144

Esaurito

Categoria: .

Descrizione prodotto

Dhjetëvjeçares Anamaria Johansen dhe shoqes së saj të ngushtë Elen Rosen çdo ditë u shkon ndër mend se sa e bukur ishte jeta para se të fillonte lufta. Ngjarjet e romanit zhvillohen në vitin 1943 dhe tashmë jeta e tyre në Kopenhagën është vetëm shkollë, racionimin në gjithçka, si dhe ushtarë nazistë që patrullojnë përgjatë gjithë qytetit.
Por nazistët nuk ndalen me kaq. Ata duan të internojnë në vende të caktuara të gjithë hebrenjtë e Danimarkës. Për t’i shpëtuar kësaj përndjekjeje, Elena largohet nga qyteti bashkë me Johansenët, duke u bërë kështu pjesë e familjes së tyre.
Në vijim të ngjarjeve, Anamarisë i kërkohet të shkojë në një mision të rrezikshëm. Ajo duhet të gjejë forcë dhe guxim për të shpëtuar jetën e shoqes së saj më të ngushtë. Kthim prapa s’ka!

Një gazetë e bibliotekave shkollore e ka cilësuar këtë vepër si “Libri më i mirë i vitit”.
Një librashitës amerikan është shprehur: “Libri më i kërkuar”.
Një shoqëri amerikane e bibliotekave e ka vlerësuar: “Një libër i spikatur”.

Annemarie vive con i genitori e la sorellina minore a Copeenaghen. La sua esistenza scorre normale fino a che la città non si riempie di soldati e i genitori della sua migliore amica, Ellen, sono costretti a fuggire. È il 1943 e anche la Danimarca comincia a conoscere la persecuzione degli Ebrei. Annemarie non capisce, non comprende la paura che la anima ogni volta che incontra un giovane tedesco, non comprende perché la città improvvisamente ha perso i suoi colori e la sua aria tersa, non comprende perché i suoi genitori bisbiglino e non vogliano mai parlare dell’incidente mortale che ha strappato alla famiglia la sorella maggiore Lise.