kometa-ne-luginen-mumin

Jansson Tove – Kometa ne luginen mumin

€12.00

Caccia alla cometa

9789928136749
Publisher: Idk
Publication Year: 2020
Number of Pages: 178

Esaurito

Categoria: .

Descrizione prodotto

Të gjithë banorët e luginës së Muminëve janë të emocionuar ngaqë kanë marrë vesh se pranë tyre do të kalojë një kometë. Por ata alarmohen shumë kur mësojnë se ka mundësi që kometa të bjerë e të shkatërrojë gjithçka në luginën e tyre. Atëherë Mumintrolli së bashku me mikun e tij Snifin, vendosin të ngjiten te Observatori, që ndodhet tek Malet e Vetmuara, për të biseduar e marrë vesh me shumë nga profesorët që gjenden atje. Gjatë rrugës ata kalojnë aventura të shumta, të mrekullueshme, me shpella të fshehta, shtëpi të ngritura majë pemëve, e kështu me radhë. Por në fund gjithçka zgjidhet më së miri dhe dielli vazhdon të ndriçojë luginën e tyre njëlloj si më parë.
Tove Jansson është padyshim një nga shkrimtaret më të mëdhaja të letërsisë për fëmijë të të gjitha kohërave. Ajo ka aftësinë e rrallë të shkruajë libra që iu pëlqejnë fëmijëve, por që ke qejf t’i lexosh me ëndje të madhe dhe kur i ke kaluar të gjashtëdhjetat, si unë. – Sir Terry Pratchett Një kryevepër… një thesar që duhet rizbuluar. – Neil Gaiman Seria e Muminëve është vepra më origjinale për fëmijë e krijuar që nga koha e Lizës në Botën e Çudirave. – Saturday Review

La vita di operosità e divertimento dei Mumin viene sconvolta dall’arrivo di una cometa che potrebbe incenerire la tranquilla zona ai margini del bosco. La comitiva si allarma, si mette alla ricerca di notizie scientificamente inconfutabili organizzando una spedizione all’Osservatorio. Si rifugia in una grotta profonda, in attesa dell’infausto evento, ma alla fine tutto si risolverà nel migliore dei modi e il sole tornerà a splendere, non più offuscato dalla nebulosità della cometa. Età di lettura: da 7 anni.