tobi-nje-milimeter-e-gjysme-guxim

De Fombelle Timothée – Tobi: nje milimeter e gjysme guxim

€18.00

Tobia. Un millimetro e mezzo di coraggio

9789928084217
Publisher: Mediaprint
Publication Year: 2019
Number of Pages: 318

Esaurito

Categoria: .

Descrizione prodotto

Tobie Lolnes e ka shtatin një milimetër e gjysmë. Prej shekujsh, bashkëkombësit e tij jetojnë në trojet e tyre në një lis të lartë e të dendur. … Për shkak se i ati i Tobit nuk pranoi të tregonte sekretin e një zbulimi të ri, familja e tyre u internua dhe u burgos.
Teksa rend mes degëve të lisit, duke u fshehur në të çarat e lëvores, Tobi largohet sepse bashkëvendësit e tij po e ndjekin këmba-këmbës për ta kapur. Tobi ia del të shpëtojë. Por, për sa kohë?
Ky roman është magjepsës, tejet origjinal, i shkruar bukur, me fantazi dhe zbulime befasuese.
Megjithëse voluminoz lexohet me një frymë, sepse aventurat e heroit të vockël janë prekëse dhe me imagjinatë.
Tobi është një hero i vërtetë. Mbajeni mirë mend emrin e tij, sepse tashmë ai bën pjesë në panteonin e personazheve të mirënjohur aventurat e të cilëve mbërthejnë lexuesit e çdo moshe.

Tobia fugge. Il gesto di suo padre che non vuole rivelare il segreto di un’invenzione rivoluzionaria, costringe Tobia a fuggire. Fugge dalla sua gente, dalla gente con cui ha vissuto, dalla gente a cui vuole bene. Un bambino di un millimetro e poco più scappa, braccato da un intero popolo. Il popolo dell’albero. Il popolo che vive dalla notte dei tempi sulla grande quercia. A Tobia sono rimasti pochi amici, ma soprattutto Elisha. Di ramo in ramo, Tobia affronterà un viaggio straordinario in cui paure, ricordi e solitudine si mescolano all’avventura della fuga. Tobia dovrà trovare dentro il suo cuore le risorse per attraversare tutto il suo mondo, salvare se stesso, i suoi genitori e il segreto di suo padre. Età di lettura: da 10 anni.