mitologji-shqiptare

Cobani Tonin – Mitologji shqiptare

€16.00

9789928029829
Publisher: Albas
Publication Year: 2017
Number of Pages: 130

Esaurito

Categoria: .

Descrizione prodotto

Në këtë libër mitologjia shqiptare vjen e strukturuar në : Mitologji pellazge , Mitologji ilire , Mitologji arbërore. Mitologji shqiptare dokumentohet paralelisht me mitologjinë greko-romake , që përbën bazat më të hershme të qytetërimit të sotëm europian dhe më gjerë.Nëse pasuria e mitologjisë greke vjen përmes poemës së famshme të Homerit , ajo shqiptare pasqyrohet në poemën “Lahuta e Macis “ të Gjergj Fishtës, ku , përkrah heronjve luftëtarë , gjallojnë afro 112 figura mitologjike , 97 prej të cilave me emra të përveçëm . Libri sjell për lexuesit jo vetëm kënaqësinë e leximit për një botë fantastike ireale , por edhe kënaqësinë që vjen prej imazheve nga lashtësia dhe ato moderne , të autorëve botërorë dhe të atyre shqiptarë.